Var ikke så meget liv i dag, da der havbunden er dækket af tang planter. for ca en 10 dage siden så jeg over 50 fisk der ude. men i skal da ikke snydes så i får lige en opskrift på krabbesuppe i super klasse.

KRABBESUPPE 6 Personer
ingredienser
2 store tomater (ca. 125 g)
Krabbesuppe

4 liter vand
500 g friskfangede levende krabber (10-15 stk. alt efter størrelse)
25 g smør
2 hakkede zittauerløg (ca. 150 g)
2 små hakkede fed hvidløgsfed
1 spsk koncentreret tomatpuré
1 tsk delikatessepaprika
2 dl æblejuice
¾ liter vand
1½ dl Piskefløde 38%
1 spsk friskpresset citronsaft
1 tsk groft salt
friskkværnet peber

——————————————–
Fremgangsmåde:

Del tomaterne i kvarte, skrab indmaden ud med en teske (gem tomatindmaden til suppen) og skær tomatkødet i små tern. Gem tomatternene til serveringen.

Krabbesuppe

Bring vand i kog i en stor gryde. Kom krabberne direkte ned i det spildkogende vand og lad dem koge i ca. 3 min. Tag krabberne op af vandet og hak dem groft med en hammer.

Smelt smørret i en tykbundet gryde og steg løg, hvidløg og de hakkede krabbestykker ved jævn varme i ca. 5 min. Tilsæt tomatindmad, tomatpuré og paprika og steg i yderligere ca. 1 min. Kom æblejuice og vand i gryden og kog ved svag varme og under låg i ca. 20 min. Sluk for suppen og lad den trække i ca. 20 min. Sigt suppen og kasser krabbeskrog og grøntsager. Kog krabbefonden ind til der er ca. ½ liter tilbage. Kom piskefløde, citronsaft, salt og peber i suppen, varm den igennem under omrøring og smag til.

Brødcroutoner

Skær brødet i tern (ca. 2 x 2 cm) og kom dem i en lille bradepande. Vend dem med smør og salt og rist brødcroutonerne midt i ovnen til de er gyldne og sprøde.

Kom den varme suppe i en kande og anret tomattern, rejer eller krebsehaler, basilikum, citron og croutoner i skåle – så kan man selv kombinere sin ynglingssuppe.

Tip

Vil du servere krabbesuppen til aftensmad kan der komme nudler eller suppehorn i, så mætter suppen ekstra godt.

Ristning

Ca. 10 min. ved 225° – varmluft.