Find hele opskriften her i beskrivelsen. Tryk videre til 04.48 ind i videoen for at se, hvordan man laver pæne snurrer.
Opskrift: Svenske kanelsnegle (cirka 24 stk.)
50 g gær
5 dl plante- eller komælk
1 spsk. salt
2 spsk. kardemomme
150 g sukker
1 kg mel
2 æg
300 g smør
150 g brun farin
3 spsk. kanel
Smuldr gæren i en skål eller røremaskine. Hæld mælk i skålen. Rør gæren ud.
Tilsæt sukker, salt, kardemomme og mel. Tilsæt 1 æg. Arbejd sammen. Ælt gerne dejen i mindst 5 minutter.
Skær 150 g smør i skiver. Fordel i dejen og arbejd sammen. Ælt i 5 minutter.
Lad dejen hæve overdækket i 2 timer.
Bland 150 g blødt smør, brun farin og kanel til remonce.
Del dejen i to dele. Rul delene ud til aflange firkanter. Smør remonce på. Fold sammen som i videoen. Rul ud og skær hver del i 12 stykker.
Snur til kanelsnurrer. Lad hæve i 2 timer.
Pisk et æg sammen. Pensl. Bag ved 200 grader i 12-15 minutter.
Find en billede-version af den her opskrift på Frk. Kræsen:
Find øvrige opskrifter på Frk. Kræsen: