Problemer med fordøjelsen kender alle. Men mennesker med alvorlige problemer står ofte uden svar på, hvad der er galt, og hvordan de får en bedre hverdag og et bedre helbred.

Gastrisk Forum vil hjælpe patientgrupper, hvor symptomerne kan være så invaliderende i sådan et omfang, at den ramte i kortere eller længere perioder gøres uarbejdsdygtig. Samtidig er patientgrupperne væsentligt overrepræsenteret som brugere af sundhedsvæsenet.
– 30.000 danskere er diagnosticeret med Morbus Chron (MC) eller Colitis Ulcerosa (CU).

– 20.000 har udiagnosticerede problemer, der relaterer til tarmene
– op mod 1.2 mill danskere lider af forstoppelse.
– op mod 23.000 danskere har p.t. har fået foretaget gastric bypass (GB) (fedmeoperation) Dette indgreb, hvor en del af tarmen “fjernes”, ændrer radikalt på patientgruppens evne til at optage og omsætte næringsstoffer, og dette i et omfang så mellem 20 og 80% fra gruppen med tiden vil blive invaliderede.

Gastrisk Forum har sat sig for at skabe HealthMap – et online værktøj, der vil assistere de sygdomsramte til en hverdag, hvor de selv kan tage styring med deres sygdom. På den måde kan de undgå lægebesøg, indlæggelser og udfordringer i forhold til deres arbejds- og privatliv.
I tilgift vil HealthMap indsamle empiri, og på den baggrund levere evidens for livsstilsfaktorers indvirkning på vores helbred.

Nomineret til Idéprisen 2015, fordi løsningen henvender sig til en gruppe, der er voksende. HealthMap vil give de ramte hjælp til selv at håndtere deres situation. Samtidigt kan løsningen blive at afgørende redskab for dataindsamling i forskningen. Holdet har samlet et stærkt team med solid indsigt og et stort netværk i området.

Hold dig opdateret om det sidste nye i CareWare Innovation
Vi finder og accelererer Danmarks mest lovende ideer og løsninger inden for velfærdsinnovation.