Min erfaring er at mange som bliver bidt af at løbe, bliver ivrige, utålmodige og løber alt for langt og for hurtigt. Dette er en af de væsentligste årsager til løbeskader. Omkring hver tredje voksne dansker løber regelmæssigt, fordi løb er en billig, effektiv, fleksibel og sund form for motion i en travl hverdag. Men med løb, følger en stor risiko for overbelastningsskade – især hvis man er nybegynder, vejer lidt for meget og er i 40 års alderen, hvor kroppen ganske enkelt ikke er vant til at træne meget og så kan det gå galt.
Jeg forstår dig, der er ingen bedre følelse end at finde den træningsform man bliver glad i låget af, et frirum af total alenetid, væk fra hverdagens udfordringer og den tid på dagen, hvor du kan dyrke dig selv og din krop!
Men hvordan kan du opbygge en stærkere løbekrop? Hvordan kan du minimere eller helt undgå løbeskader?
Opbyg et stærk core
Smid de overflødige kilo, som slider på dine knæ og ryg
Bliv mere udholdende på de lange distancer
Løb hurtigere med et stærkt core
Træn de små muskelgrupper og styrk dine led og sener
Træn de store muskelgrupper, så du får en stærk krop fra top til tå
Funktionel træning forbedre helbred, præstationsevne og nedsætter skadesrisikoen, da øvelserne indbefatter træning og forbedring af kropsholdning, koordination, balance, bevægelighed, styrke og udholdenhed. Af samme årsag er funktionel træning lige vigtig, uanset om du er mand eller kvinde, barn, ung, voksen eller gammel. Den eneste forskel ligger i træningsmængden, der er baseret på frekvens, intensitet og varighed, samt træningsniveauet, som hænger sammen med øvelsernes sværhedsgrad, belastning og hastighed.
Find alt om min træning her: